Het logo van Achterkamp Campers

Over Achterkamp Campers

Achterkamp Campers is al ruim 25 jaar de camper specialist van Tynaarlo. Gezicht achter het bedrijf is René Achterkamp. Wat begon als een hobby is nu een succesvol bedrijf dat jouw betrouwbare partner voor de inkoop, verkoop en reparatie van campers is. We vertellen je graag hoe het ooit allemaal begon.  

Hoe het ooit begon

Het begon allemaal na het afronden van zijn HTS-opleiding. Met een vader die een getalenteerd automonteur en een echte beunhaas was, was het sleutelen aan auto’s en het opknappen ervan langzaam maar zeker een tweede natuur geworden. Samen trokken ze eropuit, naar Duitsland, om daar schadeauto’s op te kopen en te importeren. In Wilp werden de auto’s deskundig opgeknapt en weer verkocht. Wat begon als een hobby, groeide uit tot een serieus businessmodel.  

Van schadeauto’s naar camperbusjes

Camperbusjes kwamen per toeval op hun pad en ze besloten deze uitdaging met open armen aan te nemen. In een tijd waarin camperavonturen en reizen aan populariteit wonnen, waren zij één van de eersten die zich op het gebied van import en renovatie van camperbusjes begaven. In 1995 schreven ze zich in bij de Kamer van Koophandel. Achterkamp Campers was een feit.  

Het was de liefde die René naar het noorden van het land bracht en in 2001 opende hij het eerste echte Achterkamp Campers filiaal aan de Vriezerweg 14 in Tynaarlo. Van heinde en verre wisten camperliefhebbers hem te vinden. In 2007-2008 verhuisden ze naar het huidige pand aan de Onlandweg 1. Wat ooit begon als een ‘uit de hand gelopen hobby’, is uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met ruim 25 jaar ervaring in de inkoop, verkoop én reparatie van campers.   

Neem een kijkje in het recente aanbod van campers.  

Ga naar de inhoud